Take Care

Go' kväll! Jag har börjat med en sååå himla bra sak, eller jag har gjort det ett tag nu & måste säga att det funkar så himla bra! Jag, likt många andra är stressad & känner att jag har svårt att få tid till det där lilla extra. Därför har jag infört "a day off". Som jag har sagt många många gånger tidigare tycker jag att det är så himla viktigt att ta hand om sig själv & sin kropp. Det är ofta man glömmer bort det & man kämpar på in i det sista. Men det är så himla viktigt för att man ska må bra, slappna av & släppa den där stressen.

Jag har som sagt "ompyssling" en dag i veckan, just för att slappna av & göra det som bara jag mår bra av. Så här kommer några av mina tips & hur en sådan ompysslingsdag kan se ut!

~Det är viktigt att ta dig tid & unna dig detta! Använd den här dagen & gör enbart sånt som gör dig lycklig & sånt som du mår bra av.

~För att ta hand om kroppen & fräscha till sig brukar jag göra en peeling & torrskrubba hela kroppen. Dels för att få igång blodcirkulationen men också för att fräscha upp hyn. Det är viktigt att vara lite försiktig när det gäller ansiktspeelingen då ansiktet kan vara ganska känsligt beroende på hudtyp. Jag brukar använda The Body Shops olika skrubbar men man kan också göra egna hemma. Till läpparna kan man till exempel använda babyolja & strösocker, men var försiktig då läpparna är extra känsliga!! Exempel på hur man enkelt kan göra skrubbar hemma finns på en bild längre ner i det här inlägget! 

~Jag brukar alltid ha i en hårinpackning för att göra en uppfräschning, tidigare när jag hade den lila-aktiga färgen brukade jag även ha i en färgbomb (som är en inpackning med färg) för att liva upp håret lite mer. Detta gör att man känner sig tio gånger fräschare, jag lovar! Så absolut värt att testa om man tycker att hårfärgen börjar bli lite matt men är rädd för att slita på håret. Jag använde mig av Revlon Nutri Color Cream med färgtonen "200 Violet". Men den finns i många olika toner så det är bara att kolla vilken som matchar er bäst!

~Efter duschen/badet brukar jag smörja in mig men framför allt brukar jag jämt fixa naglarna, tyvärr har jag inte gått till salong nu på länge utan jag har istället bara målat dom. Men att gå till salong gör självklart att man känner sig extra lyxig & snygg!

~Men det behöver ju inte handla om allt det här, man kan ju göra så mycket annat! Det handlar egentligen bara att ta sig tid! Man kan antingen gå på bio med en vän, käka ute eller unna sig en hotellfrukost! Det sista är något som jag & mina kompisar pratar om att införa som tradition! Att åtminstone en gång i månaden unna sig en riktigt lyxig frukost. Vem mår inte bra av det?!

/Emma

Gillar

Kommentarer