Goals 2018

Ekonomi

 • Få mer koll på min ekonomi, fasta utgifter, rörliga utgifter osv.
  Det här har jag ändå hyfsad koll på får jag erkänna men tycker absolut att det är något jag borde vara bättre på! Hur tråkigt är det inte när någon tråkig räkning kommer som man inte tidigare tänkt på som bara kommer årsvis? Ex. bilskatt?! Usch... Men så skönt när man vet när & att den ska komma så man hunnit spara in en summa så man slipper ta av "nöjes- eller sparkassan".
 • Minska "onödiga" utgifter
  Jag är PROFFS på att shoppa loss, dock på rean vilket på ett sätt är ett plus. Men i det långa loppet springer det snabbt iväg & blir många tusenlappar som man istället kunde ha sparat till en semesterresa med tjejerna... Likadant med restaurangbesök, visst det är verkligen hur trevligt som helst! Men det blir inte samma sak & man känner inte att det är lika "lyxigt att unna sig" om man gör det flera gånger i veckan...
 • Få ett bättre ekonomiskt tänk
  Tänka ett steg till, jämföra produkter men också kvalitén. Det här är också något jag tycker att jag idag är ganska bra på, men verkligen kan bli bättre på! Nog för att jag ofta handlar på rea, men kanske borde man oftare tänka igenom nyttan med produkten lite oftare...
 • SPARA MER!
  Mitt viktigaste "Ekonomi-mål" är verkligen det här! Komma igång med sparandet! Det har varit otrooooligt mycket utgifter på senaste, nog för att det kan kännas "ekonomiskt" att flytta ihop & bli sambo med någon man tycker om men ajajaj vad det kan kännas i plånboken när man ska gå skilda vägar. Dubbla hyror, nya möbler, uppläggningsavgifter & Gud vet vad jag haft för onödiga & SJUKT tråkiga utgifter de senaste månaderna. Kräks verkligen på det... Men nu ska det bli ändring på min ekonomi när jag faktiskt har möjligheten att börja mitt sparande ordentligt! Tanken är att jag & min sis ska åka utomlands någon gång i vår, så målet är självklart sparande deluxe till en skön semester i varma landet. SÅ efterlängtat!

Hälsa

 • Få en sundare vardag
  Det här är en punkt som är nummer 1 för mig på min "att göra lista", visst att min vardag har funkat hittills men den är inte hållbar i längden... Jag tar dagen som den kommer & veckorna rullar på ungefär likadant hela tiden,
  "jobb-hem, byta om-stallet- hem-laga mat-duscha-sova" REPEAT.
  1. Bli piggare, ja jag är en sån person som mer än gärna somnar om eller ligger & kollar instagramflödet på alla perfekta, duktiga personer som redan tränat & ätit frukost medan jag tryckt på znoozeknappen 2 ggr...
  Istället vill jag (& har redan börjat med) att gå upp senast kl 6, köra minst 10-15 min Yoga UTAN att kolla instaflödet innan. Sedan äta en nyttig & ordentlig frukost innan fix & piff. Lägga fram kläder dagen innan för att slippa morgonstressen.
  2. Äta bättre, hur dumt det än låter är jag van vid att skippa lunchen & även andra måltider ibland. Varför är en lång historia med osunda vanor & mående vilket är något som jag vill ändra på NU!
  Jag har precis börjat med matkasse för att tvinga mig själv att laga ordentlig mat, det är dessutom ett bra sätt för att få koll på ekonomin & oftare är det mycket billigare eftersom man inte plockar på sig en massa onödiga saker på vägen till kassan!! TIPS! Men det är också ett bra sätt att komma igång & äta nyttigare & mer vegetariskt!
  3. Sluta stressa, Jag är proffs på att stressa upp mig över småsaker. Deadlines som inte håller. När jag inte har koll på ekonomin. När jag känner att jag inte har gjort allt jag "måste". När jag inte håller mig aktiv både irl & på sociala medier. Ja listan kan bli lång. Jag måste lära mig att slappna av & släppa ALLT...

Nöjen

 • Hitta fler nöjen som inte innehåller alkohol & fest,
  Som ni kanske märkt på sociala medier har det blivit otroligt mycket fest under hösten/vintern. Vilket inte är så konstigt eller ovanligt när man kanske inte mår 100, att spendera kvällar/nätterna på krogen med tjejerna är superkul men vi alla känner att det blivit för mycket & är sååå less på det. & något annat jag är less på är bakis-söndagar när man ligger i soffan & trycker i sig massa onyttigheter & har ångest över gårdagen...Nej fy!
 • Göra fler dagsutflykter
  Hur mysigt är det inte att ta en heldag ute på sjön? Eller en tur till Ullared, Kolmården eller vad som!! Med rätt sällskap kan det vara hur kul som helst! Finns inget jag tycker är härligare än en roadtrip med mina tjejer med volymen på högsta & bara sjunga ut tillsammans! Ändå händer det tyvärr alldeles för sällan...
 • Resa minst en gång under 2018
  Planen är att jag & Lina ska åka utomlands någon gång under 2018, helst i vår. En riktig tjejvecka/-or & bara ladda upp batterierna på nytt med positiva energier & intryck!

Relationer

 • Var nära de som uppskattar dig för den du är.
  Det finns inget finare än vänner som uppskattar dig för att du är du. & som skulle göra vad som helst för dig, vad som helst. Som ställer upp när allting är helt upp & ner, som alltid oavsett vad tar sig tid att trycka på svara när du ringer. Vänner som lika många gånger som du: hittar på överraskningar, bjuder på biobiljetten eller lyfter luren för att höra så allt är okej eller för att prata i timmar. Det betyder ALLT för mig lika som jag vet att det betyder ALLT för de i min närhet.
 • Gör dig av med personer som inte är bra för dig.
  Jag har under 2017 varit med om otroligt destruktiva relationer, att ge men inte få så mycket som hälften tillbaka kan ta så otroligt mycket energi från en. Personer som trycker ner dig är det värsta jag vet, man ska lyfta varandra & speciellt så som vi tjejer kan bete oss mot varandra. Jag har därför gjort mig av med alla dessa destruktiva förhållanden & jag är så pepp på att lyftas & lyfta de i min närhet!
 • Våga lita på människor i din närhet & våga släppa in nya personer.
  Jag har som jag skrev i tidigare punkt varit i destruktiva relationer, jag har blivit oerhört sviken både av vänner & bekanta men också bedragen. Något som gör otroligt ont i en & tar lång tid att läka, det är nog något som jag alltid kommer att bära med mig. Det har också visat mig vilka av mina vänner som faktiskt är mina vänner & därmed alltid ställer upp, oavsett vad klockan är. Lika ont som det har gjort lika fint har det varit att få det bemötandet av mina nära!

  Men oj vad svårt jag har för att släppa in någon ny person, visst jag har jättelätt för att kommunicera & socialisera med nya personer! Det är bland det roligaste jag vet MEN jag håller alltid nya kontakter på en armlängds avstånd tills de bevisar 10 ggr om att jag faktiskt kan lita på dem, då kan jag kanske överväga att släppa armen & omfamna dem. Det är verkligen något jag måste jobba på för att inte gå miste om alla fina människor som finns där ute!
 • Sluta leta efter "the One"
  Alla säger till mig att "du är ju så ung, du kommer träffa någon snart, du behöver inte ha så bråttom" men ändå har jag ångest över att vara ensam. Jag älskar tanken av den där drömrelationen, ni vet den på Instagram eller den som alltid visas på filmduken. Att komma hem & bli omfamnad i hallen, en kyss på pannan & orden "love you". Men samtidigt kan jag aldrig se mig själv i en sån relation, vadå kan någon vara så mot mig? Kommer någon verkligen att tycka så & kommer jag någonsin känna så tillbaka? Den bilden har jag så svårt att se framför mig, att bli sådär bortskämd & överöst med komplimanger, kärlek & det där pirret i magen?! När den som står dig närmast & som lyckats fånga ditt hjärta planerar i minsta detalj för att överraska dig med att gå ner på knä för att invänta ett nervöst "ja", Vadå finns det verkligen på riktigt?
  Jag tror att man ska nog faktiskt sluta leta, hur jobbigt det än är & hur ångestladdat det faktiskt ibland kan vara att ligga ensam i soffan en tisdagskväll, en dag kommer han/hon bara att dyka upp & då kommer det kännas 100 % rätt!

Alla fantastiska bilder är från BÄSTA inspirationsbanken WeHeartIt

/Emma

Gillar

Kommentarer

rebeccamoller
rebeccamoller,

Låter som bra mål, speciellt med att sluta leta efter ”the one”. Det kommer när det kommer, även om man inte tror det just nu ❤️

nouw.com/rebeccamoller
trendbyem
trendbyem,
Tack snälla!! Eller hur, jag tror att när det väl är rätt så kommer det kännas! & då kommer allt falla på plats än att man ska försöka pussla med bitarna för att det ”ska bli bra” så funkar det nog inte. ha det bäst! ❤️
nouw.com/trendbyem